EXTERN

Fetiţă de 6 ani, ucisă în Mariupol de rachetele ruseşti. Medic: „Arată-i asta lui Putin”

post-img

O fetiţă în vârstă de şase ani a fost ucisă în atacul rusesc asupra oraşului-port Mariupol, pe care forţele Federaţiei Ruse l-au lovit cu rachete în ultimele zile. ATENŢIE, IMAGINI ŞI DETALII CARE VĂ POT AFECTA EMOŢIONAL!

Fetiţa era la un supermarket de la marginea oraşului, împreună cu părinţii săi, atunci când au început bombardamentele, scrie CNN, care citează AP.

După bombardament, fata a fost adusă la un spital din Mariupol. Afară, mama sa plângea în faţa ambulanţei. Lângă ea, tatăl fetiţei, plin de sânge. O echipă de doctori au preluat fetiţa şi au încercat să îi salveze viaţa, scrie digi24.ro.

„Scoate-o afară! Scoate-o afară! Putem reuşi!” a strigat unul dintre medici, surprins într-un material video filmat de foto-reporterul AP, Evgeniy Maloletka.

Fetiţa a fost aşezată pe o targă şi dusă în spital, unde medicii şi asistentele s-au luptat pentru a o resuscita. Aceasta nu a putut fi însă salvată.

Un medic care pompa oxigen şi încerca să o resusciteze s-a întors către camera de filmat şi a spus: „Arată-i asta lui Putin. Ochii acestui copil şi doctorii care plâng”.

What we know about war? Today I saw a big tragedy of one Ukrainian family which were injured an lost their child. #ukraine #war #invaision #russia #mariupol #apnews pic.twitter.com/IW2lweIad5

— Evgeniy Maloletka (@EMaloletka) February 27, 2022