EXTERN

Christine Lambrecht anunţă că Germania va oferi Ucrainei şapte obuziere blindate autopropulsate

post-img

Germania a ajuns la un acord prin care va oferi Ucrainei şapte obuziere blindate autopropulsate Panzerhaubitzen 2000, pe lângă cele cinci promise deja de Olanda, a anunţat vineri ministrul apărării Christine Lambrecht, în cursul unei vizite în Slovacia, relatează CaleaEuropeană.ro.

De asemenea, Germania va oferi instruire pentru manevrarea sistemului de artilerie Panzerhaubitzen 2000, care dispune de un tun montat pe un vehicul şi seamănă cu un tanc, notează sursa citată.

Potrivit armatei germane, în funcţie de muniţia folosită, proiectilele pot lovi la distanţe de 30-40 km.

Mai mult, Christine Lambrecht a precizat că instruirea militarilor ucraineni poate începe săptămâna viitoare în Germania.
Ea a făcut anunţul în timpul unei vizite la militari germani desfăşuraţi la Sliac, în Slovacia, ţară vecină cu Ucraina, pentru a contribui la întărirea flancului estic al NATO.

Germania a fost criticată în mod repetat pentru că a refuzat să trimită armament greu Ucrainei, chiar dacă aliaţi precum Statele Unite, Marea Britanie, Republica Cehă şi Olanda şi-au intensificat livrările. Între timp, Germania a ajuns la un acord cu partenerii est-europeni pentru a furniza Ucrainei un nou lot de armament greu.