ECONOMIC

Antreprenori din Republica Moldova pot afla despre oportunităţi de afaceri în România printr-un birou virtual

post-img

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a judeţului Suceava a lansat, în baza unui proiect cu finanţare europeană, un birou virtual pentru oamenii de afaceri din Republica Moldova şi Ucraina, a declarat preşedintele executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu.

Cu sprijinul specialiştilor CCI, oamenii de afaceri de peste Prut pot înfiinţa firme cu sediul social în municipiul Suceava, permiţându-le acestora să acceadă, astfel, pe piaţa din România şi pe cea europeană, transmite Agerpres.

„Am implementat un concept al biroului virtual. Este o facilitate pe care o avem noi, CCI, şi o acordăm unei firme din Ucraina sau Republica Moldova şi îi dăm posibilitatea să creeze sediul social aici, la unul dintre aceste birouri. Funcţionează în momentul de faţă şapte astfel de firme din Ucraina, care primesc în timp real, prin poşta electronică, tot ce înseamnă corespondenţa la sediul de aici şi, o dată pe lună, au posibilitatea să utilizeze un birou ca si activitate de secretariat”, a afirmat Lucian Gheorghiu, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii mass-media care participă la „Caravana jurnaliştilor” din România, Republica Moldova şi Ucraina.

Timp de o săptămână, jurnaliştii iau contact cu principalele proiecte europene implementate prin Programul Operaţional Comun România — Ucraina — Republica Moldova 2007—2013.

Totodată, prin intermediul Biroului virtual, oameni de afaceri din Republica Moldova şi cei ucraineni pot beneficia de consultanţă fiscală şi juridică, dar şi de acces la o bază de date cu oportunităţile de afaceri din România.