ECONOMIC

La Bălţi va fi modernizat sistemul termoenergetic. Guvernul a ratificat Acordul de împrumut cu BERD pentru realizarea proiectului

La Bălţi va fi modernizat sistemul termoenergetic iar valoarea investitiei este de 15 milioane de euro. Guvernul a ratificat Acordul de împrumut cu BERD pentru realizarea proiectului.

Proiectul va beneficia şi de un grant de două milioane de euro oferit de Parteneriatul Europei de Est pentru Eficienţă Energetică şi Mediu. Acordul de împrumut cu BERD, semnat la sfîrşitul anului trecut, este încheiat pe un termen de 15 ani şi include o perioadă de graţie de trei ani. Proiectul de la Bălţi prevede reabilitarea sistemului de livrare a apei calde menajere, modernizarea instalaţiei de tratare a apei şi optimizarea costurilor operaţionale.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale: „Furnizarea şi instalarea punctelor termice individuale ceea ce va permite fiecărui consumator de energie termică să regleze temperatura, implimentarea sistemului de distribuţie pe orizontală a agentului termic şi a apei calde din interiorul blocurilor locative. Construcţia unui rezervor de acumulare a energiei termice. Noi deja am făcut un demers către BERD referitor la un proiect similar pentru Chişinău.”