ECONOMIC

Compensaţii pentru 250 de producători agricoli. 24 de milioane de lei vor fi alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural

post-img

Cabinetul de miniştri a decis acordarea compensaţiilor şi producătorilor agricoli care din diverse motive obiective, dar şi scăpări ale reprezentanţilor din cadrul APL nu au putut beneficia de ajutor financiar.

Potrivit Executivului, decizia vine ca urmare a numeroase apeluri din partea agenţilor economici, a asociaţiilor de profil, dar şi a autorităţilor publice locale ca cei care au suferit de pe urma calamităţilor naturale să primească compensaţii pentru efectuarea lucrărilor de toamnă.

Premierul Ion Chicu a declarat că „este vorba despre acordarea suportului pentru cca 250 agenţi economici care au remis documentele până la 1 iulie, dar din cauza birocraţiei nu au beneficiat de ajutor”.

Suma acordată pentru distribuirea compensaţiilor va fi majorată cu 24 milioane lei, bani care vor fi alocaţi din Fondul Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.