ECONOMIC

Cetăţeni şi autorităţi locale din sudul ţării vor semna acorduri de cooperare pentru dezvoltare economică

post-img

Reprezentanţi din 44 de localităţi rurale din UTA Găgăuzia şi din raionul Taraclia vor semna 8 Acorduri de parteneriat pentru a pune în aplicare iniţiativa UE LEADER, care vizează mobilizarea autorităţilor locale şi a cetăţenilor pentru dezvoltarea economică locală şi îmbunătăţirea accesului la servicii publice în localităţile rurale.

Ceremonia de semnare va avea loc la Comrat, pe 15 septembrie, în cadrul primului forum pentru celebrarea iniţiativelor LEADER.  

Forumul este organizat de programul „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD.

La eveniment vor participa Rastislav Vrbensky, Vicedirector, Biroul Regional PNUD pentru Europa şi CSI; Aneil Singh, Şef Secţia operaţiuni, Delegaţia UE în Moldova, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului din Moldova, autorităţi publice locale şi locuitori din 44 de comunităţi din UTA Găgăuzia, raionul Taraclia şi comunităţile învecinate.