ECONOMIC

Actele emise în domeniul comerţului în municipiul Chişinău vor fi disponibile pe internet

post-img

Actele de comerţ eliberate în municipiul Chişinău vor putea fi vizualizate interactiv. INFONET şi Grupul de Iniţiativă Locală Colonita.EU, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu", anunţă că evenimentul de lansare va avea loc marţi, 24 octombrie, ora 11:00, în incinta bibliotecii.

Autorii proiectului şi-au propus să contribuie la dezvoltarea jurnalismului bazat pe date („data-driven journalism”) în Republica Moldova. Peste 31 de mii de înscrieri a actelor de comerţ eliberate de către Direcţia generală comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii a Consiliului Municipal Chişinău au fost colectate, prelucrate şi vizualizate.

În cadrul evenimentului va fi lansat un concurs de premii pentru jurnaliştii şi cetăţenii activi care vor reuşi să extragă şi să publice ştiri din datele respective.

Lansarea va avea loc în cadrul proiectului „Open Data & Science Data – condiţie sine qua non pentru prevenirea corupţiei şi transparentizarea procesului de eliberare a autorizaţiilor de comerţ din municipiul Chişinău” (http://www.infonet.md/?page_id=1488). 

Grantul a fost oferit în cadrul proiectului „Consolidarea Independenţei în mediile de comunicare din Moldova, Ucraina şi Georgia”, implementat de Centrul pentru Jurnalism Independent în parteneriat cu Internews.