CULTURĂ

VIDEO. După zeci de ani, Eugen Doga a revenit la Bălţi cu o serată de creaţie

Muzica lui Eugen Doga a revenit la Bălţi. După o pauză de aproape 30 de ani, renumitul compozitor a revenit în capitala de nord a Republicii Moldova cu o serată de creaţie. Publicul l-a întâmpinat pe oaspetele de onare cu ropote de apluze şi a stat la coadă pentru autografe.

Eugen Doga spune ca de oraşul Bălţi îl leagă multe amintiri, nu toate frumoase. Ultimul concert l-a susţinut acolo in perioada sovietică.

„La Bălţi la vremea mea am fost cu orchetrsa din Leningrad , am petrecut aiic şi un festival de uzică uşoară , festival cu scandal , nu le-a plăcut şefilro de partid şi ne-au huiduit, de aceea mi-a rămas în meorie, dar publicul este foarte receptiv”, a declarat maestrul Eugen Doga.

Revenirea, însă, a fost frumoasă şi plină de emoţii. Publicul s-a delectat cu minunatele creaţii ale lui Eugen Doga, interpretate de compozitor dar şi de tinerii talentaţi din municipiul Bălţi.  Spectatorii i-au răsplătit cu aplauze, după care au făcut coadă pentru a lua autografe.

Eugen Doga a fost foarte bucuros că a reuşit să ajungă la Bălţi, si spune că mai are o misune de îndeplinit. Dacă mama a fost la majoritatea concertelor, tatal nu a putut să il asculte, de aceea...

Evenimentul de la Balti a încheiat seria de concerte susţinute în acest an de Eugen Doga în mai multe oraşe ale Republicii Moldova.