CULTURĂ

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România a lansat la Chişinău două volume dedicate compozitorului Eugen Doga

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România a lansat la Muzeul Naţional de Arte din Chişinău, sub însemnul Dragobetelui -sărbătoarea dragostei la români- două volume dedicate creaţiei şi carierei artistice a compozitorului Eugen Doga. Cele două volume din ciclul “Eugen Doga. Mergând după soare”, intitulate “Dimensiunea unui dar providenţial” de Eugenia Tofan şi “ Contemporani cu eternitatea” au fost îngrijite de Iuliana Gorea Costin.

La eveniment au participat oameni de cultură de pe ambele maluri ale Prutului. În deschiderea manifestării, ambasadoarea Iuliana Gorea Costin a menţionat că evenimentul este un manifest pentru pace, pentu dragoste între oameni, pentru viaţă.

Însuşi compozitorul, decorat cu cele mai importante distincţii ale SUA, Federaţiei Ruse, Ucraina, Republica Moldova şi România, pledând prin întreaga sa activitate pentru pace şi prietenie între popoare. Maestrul Eugen Doga a primit darul profund emoţionat-cele două volume, ediţie de lux, mulţumind tuturor celor implicaţi pentru timp, efort şi dedicaţie.

Ambele volume descriu cronologic cele mai importante momente din activitatea maestrului, aducând detalii impresionante despre felul în care este recepţionată şi apreciată creaţia şi personalitatea artistului. Amintim că la 1 Martie compozitorul Eugen Doga va sărbători 85 de primăveri. Volumele, ediţie de lux, vor putea fi găsite la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova şi la sediul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, filiala Chişinău .