CULTURĂ

Maestrul Eugen Doga, premiat la Bucureşti

post-img

Compozitorul Eugen Doga a fost premiat în cadrul Galei Euro CentenArt - eveniment cultural organizat zilele trecute la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, care a presupus premierea a 11 personalităţi ale culturii şi artei din diaspora română din Europa.

„Voi pleca de aici cu multă încărcătură spirituală pe care o voi duce cu mine şi o voi preface în note muzicale. Vă mulţumesc mult pentru această înaltă apreciere. Cred că este cel mai prestigios. Le am pe toate posibile în spaţiul naţional, dar acesta va fi ca un desert la sfârşit, cel mai dulce”a menţionat maestrul Eugen Doga în discursul său, potrivit unui comunicat al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

În cuvântarea sa, compozitorul Eugen Doga a făcut referire la nevoia de cunoaştere şi promovare a valorilor româneşti.

„Eu nu am avut această fericire de a face şcoala românească. M-am născut în alte spaţii geografice şi în alt spaţiu spiritual şi chiar politic. Să ştiţi că eu voi fi consecvent la normele simţirii. Sunt multe lucruri care ne bucură când ne întrunim şi eu sunt foarte bucuros că sunt aici, că ne vom cunoaşte”, a menţionat Eugen Doga, potrivit sursei citate.

Maestrul Eugen Doga a lansat recent cantata scenică „Unirea cea Mare” pe versurile lui Nicolae Dabija şi Ion Deaconescu, creaţie scrisă şi închinată Anului Centenar. Piesa a răsunat în premieră la 1 Decembrie în cadrul manifestărilor organizate cu această ocazie la Craiova.

Gala Euro CentenArt este un proiect organizat cu sprijinul financiar al  Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.