Sport

Zeci de alergători au de înfruntat aproape 500 de kilometri în cadrul ultramaratonului "Rubicon 2024" care a început astăzi

Zeci de alergători au de înfruntat aproape 500 de kilometri în cadrul ultramaratonului "Rubicon 2024" care a început astăzi

Zeci de alergători și-au propus să parcurgă un traseu inedit în următoarele zile, prin care să unească capitalele Republicii Moldova și României. Sportivii au de înfruntat aproape 500 de kilometri în cadrul ultramaratonului "Rubicon 2024", care a început astăzi, la Chișinău, și se va încheia duminică, la București.

Aproximativ 200 de alergători s-au înscris la "Rubicon 2024", o cursă care va dura două nopţi şi trei zile. Punctul de pornire a fost Arcul de Triumf din Chișinău şi se va încheia la Arcul de Triumf din Bucureşti. Mulţi au acceptat provocarea, puţini cred, însă, că o vor duce la bun sfârşit.

IURIE BURLACU, sportiv: "Vreau să mă trezesc mâine și poimâine dimineață și să știu că nu merg să servesc o cafea sau să mănânc micul dejun, dar eu sunt iarăși la alergat."

OLESEA MALAI, sportivă: "Este o terapie pentru mine, o plăcere, un hobby. Nu vreau să mă supraîncarc. 20 de kilometri eu le parcurg în mod tradițional."

Printre participanţii la maraton este şi Cornel Neagu, din România. Va pleca de la Chișinău la Bucureşti pe jos.

CORNEL NEAGU, sportiv, România: " – Sunt aproape 500 de kilometri, câți dintre ei vă propuneți să alergați? – Aș încerca pe toți dacă se poate. Îmi doresc cât mai mult. Am experiența unui alt ultramaraton în România."

GEORGE COJOCARU, sportiv, România: "Maratoniștii de la Chișinău să ajungă cu bine. Până acum, m-am întâlnit cu doi români, ceilalți sunt din Republica Moldova."

Şi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de încurajare pentru participanții la cursa de aproape 500 de kilometri.

MAIA SANDU, președinte, Republica Moldova: "Există un motiv comun – să scurtăm distanța de la Chișinău la București. Să apropiem Republica Moldova de România. Să consolidăm pacea, prietenia și solidaritatea."

În fruntea coloanei a fost Vitalie Crupenencov. Spotivul a câștigat ultramaratonul de anul trecut.

VITALIE CRUPENENCOV, sportiv, Republica Moldova:  "Anul precedent eu am fost câștigătorul maratonului, iar în acest an eu sunt pacemaker la prima etapă."

Startul maratonului a fost dat la ora 9, când s-au auzit bătăile ceasului de pe Arcul de Triumf din Chișinău.

Distanța totală a traseului este de 478 de kilometri. Maratonul are 46 de etape, iar participanţii vor străbate șase raioane ale Republicii Moldova și tot atâtea județe în România. Cursa de alergare se va încheia duminică, la Bucureşti. Partenerul media al evenimentului este TVR MOLDOVA.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter