Actualitate

Șefa statului a avut o întrevedere cu reprezentanții Fondului Națiunilor Unite pentru Populație

post-img
întrevedere

Președintele Maia Sandu s-a întâlnit ieri cu reprezentanta rezidentă a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în țara noastră, Nigina Abaszada. Discuțiile s-au axat pe proiectele realizate în Republica Moldova și suportul acordat de UNFPA, pe parcursul parteneriatului de aproape trei decenii, dar și în contextul gestionării crizei refugiaților.

În dialog au fost abordate domeniile de intervenție UNFPA în Republica Moldova - populație și dezvoltare, sănătatea reproductivă și maternală și implicarea civică a tinerilor. Șefa statului a apreciat contribuția partenerilor în promovarea programelor din domeniul sănătății și a mulțumit reprezentanților UNFPA pentru dotarea cu echipament performant a șapte maternități din țară. 

întrevedere


Președintele Maia Sandu a încurajat dezvoltarea în cotinuare a proiectelor prin care tinerii se implică în procesele decizionale și în dezvoltarea programelor locale.

Șefa statului și-a exprimat speranța pentru continuarea acestei colaborări eficiente, care aduce beneficii directe pentru cetățenii RepublicII Moldova.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter