Social

Primăria Chișinău a decis să suspende toate manifestările publice din Parcul Alunelul după tragedia de ieri, în care o fetiță de un an a murit strivită de un copac

Parc, tragedie, Chisinau
Sursa video: TVR MOLDOVA

Primăria Chișinău a decis să suspende toate manifestările publice din Parcul Alunelul. Tragedia de ieri, in care o fetiță de un an a murit strivită de un copac care s-a prăbușit peste ea, a avut un impact puternic asupra opiniei publice. Părinţii care au venit astăzi cu copiii in parc spun că nu se mai simt în siguranţă. Autorităţile au inceput o anchetă pentru a găsi vinovații pentru moartea fetitei.

Zona din Parcul Alunelul in care s-a produs accidentul era îngrădită cu o panglică de avertizare. Pe aleie încă mai pot fi văzute urmele tragediei. Asta nu i-a oprit azi pe oameni să vină în parc la plimbare cu copiii. "Chiar mă uit, mi-e mai frică puţin. Până acum nu tragem atenţia, dar acum te îngrozeşte. Eh, chiar dacă şi o să intervină puţin, au mai fost de acestea şi nu cred să fie schimbări." "Cazul de ieri , îmi tremură mâine când îl povestesc, dar chiar peste tot oraşul, copacii sunt mari cad, e pericol, foarte periculos." "Ar trebui că sunt crengi multe uscate, ar trebui de tăiat, să ia măsuri. Să vadă să verifice în fiecare zi, sau măcar în zile anumite." " Îi mare tragedie şi e foarte trist că e o viaţă de om, un copil când pleacă. Mă uit aşa copacii se văd că nu sunt chiar tinerii, dar nici uscături aşa." Azi a fost anulat târgul tradițional din Parcul Alunelul dar şi celelalte evenimente programate cu ocazia Zilei Familiei. Primăria Chișinău a inițiat o anchetă de serviciu. Vor fi analizate toate actele din ultimii ani cu privire la curățarea și defrișarea copacilor în Parcul Alunelul.

Autorităţile continuă să-şi paseze responsabilitatea pentru cele întâmplate şi să dea vina pe procedurile birocratice. Din nefericire, nu e singura tragedie. Cu şase ani în urmă, o femeie din sectorul Buiucani, din Chişinău, a murit după ce un copac a căzut peste ea în timp ce mergea pe strada Vasile Lupu.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter