Justiție

Și-a cumpărat un permis de conducere fals cu 3 000 de ruble. O femeie din Rusia - reținută în punctul de trecere a frontierei Tudora

post-img
Poliția de Frontieră

O cetățeancă a Federației Ruse în vârstă de 28 de ani a fost depistată cu un permis de conducere falsificat, în punctul de trecere a frontierei Tudora.

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat la data de 2 iulie, pe direcția ieșire din Republica Moldova. Astfel, femeia s-a prezentat la volanul mijlocului de transport personal.

În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au depistat printre actele prezentate permisul de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile din F. Rusă. Ca urmare a cercetărilor adiționale a fost stabilit că actul este falsificat.

Posesoarea actului a declarat că a studiat la școala auto din Moscova, la finele studiilor o persoană necunoscută a propus ajutorul său pentru a primi mai rapid permisul de conducere, contra sumei de 3 000 de ruble. Posesoarea actului a urmat propunerea străinului. Astfel devenind proprietara actului falsificat. 

Prin urmare, documentul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Străina a ieșit din R. Moldova în calitate de pasager.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter