Actualitate

Alexandru Bujorean: Noi, partidele din Blocul Politic Împreună, vom susține referendumul privind integrarea europeană, dar ne-am exprimat și îngrijorările

post-img
Alexandru Bujorean

„Când a fost anunțată decizia de organizare a unui referendum, dar apoi au fost anunțate consultări cu partidele, asta nu sporește gradul de încredere. Noi, partidele din Blocul Politic Împreună, prin esență partide pro-europene, am anunțat că vom susține acest referendum dar ne-am anunțat public și îngrijorările”, a declarat Alexandru Bujorean, cofondator al Blocului politic „Împreună”la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Politicianul a precizat că pentru referendum nu se vor mobiliza doar votanții pro-europeni, ci și cei ai stângii pro-ruse.

„Recunoaștem că, în ultimii ani, stânga pro-rusă a fost destul de amorfă. Ceea ce reprezintă astăzi Șor nu e ceea ce reprezenta cândva PSRM în frunte cu Igor Dodon. De asemenea, împărtășim îngrijorările care țin de imagine”, a spus politicianul.

Alwxandru Bujorean a menționat că situația se poate înrăutăți în perioada viitoare.

„Vedem riscurile de securitate, situația pe frontul ucrainean nu este tocmai îmbucurătoare. Vedem că autocrația din Rusia garantează viteza, în timp ce procedurile democratice dar birocratice din țările europene și SUA lucrează împotriva cauzei comune, și mă refer la oferirea de resurse pentru ca Ucraina să reziste”, a spus Alexandru Bujorean.

Acesta a mai precizat că referendumul nu face ireversibil parcursul european al Republicii Moldova.

„Mă tem că referendumul poate fi văzut ca o acțiune tactică și de mobilizare a alegătorilor Maiei Sandu la vot. Noi am venit cu ideea unui pact european”, a spus Alexandru Bujorean.

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi din 18 aprilie o puteți urmări în continuare.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter