Actualitate

Pompieri din Republica Moldova vor merge în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor forestiere

post-img
Pompieri

Echipa pompierilor IGSU al MAI din Republica Moldova va participa în cadrul Programul European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă, arată un comunicat al IGSU.

Echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI (GFFFv-MD) se pregătește de deplasare pentru participarea în cadrul  misiunii de pre-poziționare în cadrul Programul European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă regiunea NEA Makri. Programul este organizat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Pompierii IGSU vor participa în Programul European de Pre-poziționare a Echipelor de Stingere a Incendiilor de Pădure în Republica Elenă cot la cot cu alte echipe de intervenție din 12 țări: România, Bulgaria, Malta, Polonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Grecia, Austria, Franța, Spania și Republica Moldova, cu efectiv în număr total de peste 500 pompieri. 

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, iar o parte de cheltuieli va fi suportată de Republica Moldova.  Programul este gestionat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar (DG ECHO), având ca obiectiv principal îmbunătățirea capacității de răspuns și interoperabilitatea între echipamentele și echipele de intervenție din diferite țări europene.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter