Recomandări

Integrarea Republicii Moldova în UE şi provocările hibride, în discuţii la Punctul pe AZi

post-img
Punctul pe AZi
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Drumul european al Republicii Moldova a intrat într-o nouă etapă, una mai puțin politică și mai mult tehnică, pentru care Chișinăul va avea mult de muncă în ceea privește implementarea reformelor necesare pentru integrarea Republicii Moldova în UE.

De asemenea, noua configurație a Parlamentului European, dar și a Comisiei Europene și a Consiliul European, vor avea cu toate un impact important asupra acestui proces de integrare europeană. Pe acest fundal ascensiunea extremei drepte, dar și războiul hibrid dus de Rusia împotriva Republicii Moldova, sunt riscuri ce trebuie analizate, evaluate și de asemenea contracarate de către autoritățile de la Chișinău. 

Despre acestea şi alte subiecte de actualitate va discuta jurnalistul Vasile Munteanu cu invitaţii săi: fostul președinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu și analistul politic, Anatol Ţăranu.

Emisiunea este difuzată de luni până vineri, începând cu ora 19.00, şi poate fi urmărită pe TVR MOLDOVA, online pe pagina de Facebook dar și pe YouTube.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter