Social

Premier Energy: Rețeaua de distribuție de tensiune medie, restabilită în majoritatea localităţilor afectate

post-img
Curent electric
Sursa foto: TVR

Premier Energy Distribution informează că în urma eforturilor susţinute ale echipelor operative s-a reuşit restabilirea alimentării cu energie electrică în reţelele de tensiune medie în majoritatea absolută a localităţilor afectate.

„Activităţile companiei sunt centrate în prezent pe înlăturarea defecţiunilor din reţelele de tensiune joasă şi pe reconectarea consumatorilor individuali rămaşi fără energie, în acest sens fiind alocate resursele necesare și mobilizate toate echipele operative ale companiei şi ale întreprinderilor antreprenoare”, menționează fuznirorul de energie electrică într-un comunicat de presă.

De asemenea, Premier Energy îndeamnă consumatorii să eficientizeze consumului de energie electrică ținând cont de următoarele recomandări:

Nu conectați mai multe aparate simultan la aceeași sursă de electricitate.

Stabiliți prioritatea, succesiunea și durata includerii la rețea a aparatelor electrice de primă necesitate;

Nu utilizați aparate electrocasnice improvizate sau artizanale pentru încălzirea încăperii, apei sau pentru gătit.

Nu utilizați prelungitoare cu stratul izolant deteriorat.

Optați pentru calorifere electrice eficiente, care permit setarea temperaturii, funcție ECO pentru un consum redus, cât și sistem de siguranță pentru copii.

Stingeți lumina în spațiile și încăperile unde aceasta nu este strict necesară. Folosiți la maximum iluminarea naturală.

Scoateți din priză electrocasnicele și încărcătoarele, când nu le folosiți.

Înlocuiți becurile clasice cu cele de tip LED care consumă de până la 5 ori mai puțin.

Optimizați consumul de energie electrică folosind modul de economisire al aparatelor electrice și evitând utilizarea modului stand-by.

Folosiți scările în locul liftului. Puteți face mișcare, economie și, în același timp, puteți contribui la un mediu mai sănătos.

Despre orice anomalii și deranjamente în rețeaua electrică, informați imediat operatorul sistemului de distribuție la numărul de telefon 022 43 11 11.

Precizăm că, noile atacuri cu rachete ale ruşilor în Ucraina au scufundat, din nou, Republica Moldova în beznă. S-a întâmplat miercuri, la amiază. Pana a provocat un adevărat haos pe străzile Chişinăului. Din cauza căderii curentului, sute de blocuri de locuinţe au şi rămas fără apă şi gaze.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter