Actualitate

BEI sprijină împădurirea R. Moldova. Maia Sandu: „Ne dorim o țară verde, acoperită de mai multe păduri, ca să avem aer curat, un sol mai fertil”

post-img
Republica Moldova
Sursa foto: Maia Sandu

Banca Europeană pentru Investiții se alătură eforturilor Republicii Moldova de împădurire a țării noastre. Este vorba despre un împrumut în condiții avantajoase în valoare de 200 de milioane de euro, spun autoritățile. Această finanțare va sprijini reabilitarea a peste 63 de mii de hectare de terenuri și păduri degradate, în următorii patru ani, spune Maia Sandu.

ZFR

„Ne dorim o țară verde, acoperită de mai multe păduri, ca să avem aer curat, un sol mai fertil, apă mai multă în râuri și lacuri și oameni sănătoși. Acum câțiva ani am pornit la drum cu un proiect ambițios – reabilitarea și plantarea a 145 de mii de hectare de păduri, un proiect care va aduce beneficii nu doar pentru noi, ci și pentru generațiile următoare.

Azi, Banca Europeană pentru Investiții s-a alăturat eforturilor noastre printr-o investiție de 200 de milioane de euro”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Maia Sandu subliniază că urmează a se investi în infrastructură silvică și echipamente „ca să gestionăm  pădurile noastre la standarde europene și vom crea noi locuri de muncă în domeniul silviculturii”. 

„Este un pas înainte spre un viitor mai verde și mai sigur pentru Republica Moldova”, spune președinta.

De menționat că sprijinul BEI va permite îndeplinirea a 44% din obiectivele Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor. 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter