Social

Zeci de copii au participat la un eveniment de orientare preofesională, derulat în Parcul „La Izvor”. Prin joacă, micuţii au fost încurajaţi să se gândească la viitorul lor

Zeci de copii au participat la un eveniment de orientare preofesională, derulat în Parcul „La Izvor”. Prin joacă, micuţii au fost încurajaţi să se gândească la viitorul lor

Pompier, poliţist, medic sau inginer, despre astfel de meserii au putut să afle mai multe copiii care au participat, astăzi, la un eveniment de orientare profesională desfăşurat în Parcul "La Izvor" din Chişinău. În acest fel, în joacă, micuţii au fost încurajaţi să se gândească la viitorul lor.

Evenimentul le-a permis copiilor nu doar să se distreze ci și să se gândească la alegerea unei viitoare profesii.

Micuţii au avut posibilitatea să interacționeze cu specialiști din diverse sectoare de activitate.  

VICTOR CEBAN expert principal, Centrul Tehnico-Criminalistic şi Expertiză Judiciară: „Pentru copii arătăm care sunt desenele papilare la om, facem amprenta lor şi ei fiecare verifică care desen este al lui  Pentru copii este interesant şi posibil în viitor vor deveni criminalişti”.

MARINA AGACHI studentă, Academia Militară a Forțelor Armate "Alexandru cel Bun": „În linii generale le spunem ce presupune profesia de militar, în ce constă o zi obişnuită pentru noi, ce presupune activitatea noastră. În mare parte copii sunt foarte mulţi odritori şi sperăm să fie şi în viitor. Şi deja îi aşteptăm pe teritoriul academiei militare”.

Părinţii spun că şi-ar dori ca astfel de acţiuni să se organizeze cu regularitate.

Conceptul evenimentului a fost împrumutat din Ucraina.

VECESLAV CEBANU coorganizator: „Am hotărât cu colegii noştri din Ucraina să aducem acest frums eveniment la noi în ţară. Astăzi sunt foarte multe profesii începând de la pompieri, ambulanţă, pictori, actori, constructori, toate tipurile de profesii care sunt la noi în ţară. Noi avem 20 de mii de paşapoarte care le vom transmite. Aşa arată unul şi în acest paşaport înregistrăm numele copilului şi copilul poate lua cunoştinţă cu toate profesiile expuse”.

"Oraşul Profesiilor" a fost organizat de Fundația de Caritate "Ukrainian Educational Foundation" şi Fundația de Caritate "Hora Binelui", cu susținerea Primăriei Municipiului Chișinău.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter