Social

A fost agitaţie în secțiile de votare, care îşi deschid mâine porţile pentru alegători, începând cu ora șapte dimineaţa

video

A fost forfotă mare, astăzi, în secțiile de votare, unde au loc ultimele pregătiri pentru ziua alegerilor preşedintelui Republicii Moldova şi Referendumul constituţional. Buletinele de vot au fost numărate și sigilate în seif, apoi predate polițiștilor, iar cabinele și urnele de vot au fost amenajate cu grijă. Mâine dimineaţă, începând cu ora 7:00, alegătorii sunt aşteptaţi să-şi exercite dreptul constituţional.

Dis-de-dimineaţă, buletinele de vot au fost distribuite în toate secţiile de votare din Republica Moldova, unde au fost numărate şi sigilate.

LUDMILA TIHOMIROVA, secretar al biroului electoral, Secţia 1/74: Prezența este de 100% din partea membrilor biroului, iar acum începe numărarea buletinelor de vot. Sperăm că totul să decurgă bine. După numărare, actele vor fi completate, buletinele vor fi sigilate în seif, iar polițistul de serviciu va rămâne de gardă.

În fiecare dintre secţiile de votare deschise în Chişinău şi suburbii, sunt așteptați mii de oameni, iar personalul aranjează mobilierul pentru a asigura un traseu cât mai accesibil alegătorilor.

MARIA MOLDOVAN, preşedinte al biroului electoral, Secţia 1/259: Acum pregătim mesele și cabinele pentru ziua alegerilor de mâine. E normal, la alegerile locale ne-am descurcat cu patru buletine, dar acum avem doar două și cred că ne vom descurca bine.

TATIANA MĂŞCĂUŢI, membru al biroului electoral, Secţia 1/259: Eu am să fiu membru al comisiei. Am să fiu la liste şi am să primesc alegătorii cu mult drag, cu zâmbet şi cu voie bună. În liste avem 2910 mii de alegători şi sperăm să se prezinte toţoi la vot şi îi îndemnăm ca să vină la vot.

GABRIELA SULEAC, jurnalist TVR MOLDOVA: Pentru a putea vota, alegătorul trebuie să prezinte actul de identitate membrului biroului electoral și să semneze în lista electorală pentru fiecare dintre cele doua buletine de vot primite - unul pentru alegerea presedintelui R. Moldova si celalalt pentru Referendumul constitutional. E pemisa intrarea unei singure persoane în cabina de vot. Iar ștampila "votat" se aplica in patrulaterul corespunzător de pe fiecare buletin și se va introduce în urnă.

Secțiile de votare vor fi deschise la ora 07:00 până la 21:00. În total, vor fi 2 200 de secții de votare, dintre care 234 în străinătate. Aproximativ 3,3 milioane de alegători sunt așteptați pentru a-şi vota preşedintele ţării și a decide asupra aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter