Actualitate

Adrian Dupu, secretar de stat al DRRM: Republica Moldova face mâine o alegere pentru viitor, pentru viitorul nostru comun in Uniunea Europeană

post-img
imagine simbol
Sursa foto: @gonceardima +37369133673

"Republica Moldova face mâine o alegere pentru viitor, pentru viitorul nostru comun in Uniunea Europeană", transmite Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM).

"Referendumul pentru integrare europeană este pasul care va consfinți pentru totdeauna drumul spre dezvoltare, prosperitate și pace, drumul european.

Mâine, Republica Moldova are nevoie de fiecare dintre copiii săi! Indiferent că vă aflați acasă sau plecați în România sau în diasporă, mâine trebuie să vă arătați dragostea de țară.

Spuneți DA familiei europene, spuneți DA pentru a fi alături de România în Uniunea Europeană!", menționează Adrian Dupu.

Duminică, 20 octombrie, în aceeaşi zi cu scrutinul pentru alegerea preşedintelui ţării, în Republica Moldova se va desfăşura referendumul republican constituţional. Cetăţenii vor răspunde la întrebarea "Susţineţi modificarea Constituţiei în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?".

Proiectul de modificare a Constituţiei Republicii Moldova prevede completarea Constituţiei cu două alineate noi, prin care se reconfirmă identitatea europeană a poporului Republicii Moldova şi a ireversibilităţii parcursului european al ţării. De asemenea, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană va fi declarată drept obiectiv strategic al ţării. Documentul mai prevede completarea Constituţiei cu un nou titlu - "Integrarea în Uniunea Europeană".

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter