Sport

Deși a promis că nu va mai candida, Nicolae Juravschi a fost reales în funcția de președinte a Comitetului Olimpic și Sportiv

Deși a promis că nu va mai candida, Nicolae Juravschi a fost reales în funcția de președinte a Comitetului Olimpic și Sportiv

Deși a promis că nu va mai candida la șefia Comitetului Olimpic și Sportiv de la Chișinău, Nicolae Juravschi a fost reales astăzi în funcția de președinte. De această dată, însă, a fost singurul pretendent la cârma forului sportiv din Republica Moldova. Acesta este al șaselea mandat consecutiv al lui Juravschi.

NICOLAE JURAVSCHI, președinte, Comitetul Olimpic și Sportiv, Republica Moldova: "Noi avem mai mult de 40 de demersuri ca echipa noastră să continue activitatea. În plus, mereu este loc pentru cineva. Dacă cineva vrea să vină și să depună candidatura, poftim. Eu nu am o problemă."

Aceasta a fost explicația lui Nicolae Juravschi după decizia sa de a candida pentru un nou mandat la cârma Comitetului Olimpic și Sportiv de la Chișinău. Fostul sportiv de performanță ocupă această funcție de mai bine de două decenii și, în tot acest timp, Republica Moldova a obținut șase medalii olimpice, dintre care patru au fost adjudecate la Paris. Juravschi a fost implicat în zeci de scandaluri și chiar a ocupat fotoliul de deputat, ceea ce contravine legii. Chiar şi aşa, el își va continua activitatea și în următorii patru ani, echivalenți cu un ciclu olimpic, care se va încheia după Olimpiada de la Los Angeles, programată în 2028.

NICOLAE JURAVSCHI, președinte, Comitetul Olimpic și Sportiv, Republica Moldova: "Este necesar ca să fim într-un pas cu dezvoltarea mondială a olimpismului, dar și a sportului în general. Să facem tot posibil ca să îmbunătățim situația pentru viitor, așa încât sportivii, federațiile să beneficieze de un centru de pregătire mai bun, de specialiști, antrenori cu viziuni clare."

Nicolae Juravschi a fost reales astăzi în funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv de la Chișinău în cadrul Adunării Generale, la care au participat membrii a zeci de federații, medaliați olimpici, agenții teritoriale și câteva asociații sportive. La acelaşi eveniment au fost abordate mai multe subiecte, printre care modificările în statutul Comitetului.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor