Social

Elevii Liceului "Gheorghe Asachi" din Chişinău au sărbătorit Ziua Naţională a României printr-o lecţie de patriotism

Lecția de romanism
Sursa video: TVR MOLDOVA

Elevii Liceului "Gheorghe Asachi" din Chişinău au sărbătorit Ziua Naţională a României printr-o lecţie de patriotism. Iar un grup de liceeni a ales să meargă în Parlamentul Republicii Moldova, pentru a le reaminti deputaţilor cât de importante sunt valorile naţionale şi cât de mult ajută România cetăţenii basarabeni.

Şedinţa de astăzi a Parlamentului de la Chişinău a început într-un mod inedit - cu multe cântece patriotice, interpretate de elevii Liceului "Gheorghe Asachi". Majoritatea deputaților s-au sculat în picioare. Printre ei si deputatul socialist Vlad Batrîncea, cel care acum câţiva ani a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului. Elevii au încheiat momentul artistic scandând "Jos vama de pe Prut!"

MARIUS MANACHE, elev: "Am venit astăzi pentru a ne face auziţi, deşi cauza românească este bine cunoscută din păcate parlamentarii din Moldova se eschivează de la această cauză prin creeare unirii cu România."

După ce au ieşit din sala de şedinţe, elevii s-au îndreptat spre liceu, unde au organizat un flashmob.

S-a simţit atmosfera de sărbătoare şi în sălile de clasă. Elevii au îmbrăcat costume naţionale şi au vorbit despre Marea Unire.

"Au dorit să unească cele trei ţări în una singură mai mare."


"Prima dată când s-a reuşit să se facă un mic pas spre unire era pe timpul domnitorului Mihai Viteazu, el era şi un domnitor viteaz cum era şi numele său."

"De ziua Românei Mari adunaţi la Alba Iulia au dansat Hora Unirii."

MARIANA PRODANIUC, învăţătoare: "Am petrecut cu copii la una dintre etape ale lecţii, cercetare în mod individual cu ajutorul internetului a surselor ce ţine de sărbătoarea de astăzi."

În fiecare an, de Ziua Naţională a României, elevii liceului organizează diverse evenimente dedicate Marii Uniri.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter