Sport

Naționala R. Moldova a smuls o remiză importantă în meciul de aseară cu Albania și rămâne în cărți pentru calificarea istorică la EURO 2024

Naționala R. Moldova a smuls o remiză importantă în meciul de aseară cu Albania și rămâne în cărți pentru calificarea istorică la EURO 2024

Naționala Republicii Moldova a smuls o remiză importantă în meciul de aseară cu Albania și rămâne în cărți pentru calificarea istorică la EURO 2024. Partida de pe stadionul "Zimbru" din Chișinău s-a jucat într-o atmosferă feerică, creată de peste nouă mii de suporteri.

Cu mai bine de două ore înainte de fluierul de start, sute de fani se aflau deja în faţa stadionului "Zimbru" din Chişinău. Suporterii ne-au spus că au așteptat cu nerăbdare să-i vadă în acțiune pe "tricolori" care luptă pentru a ajunge, în premieră, la Campionatul European. Fanii visează ca echipa națională să obțină calificarea la EURO 2024, iar pentru a-i încuraja au adus cu ei drapelul Republicii Moldova.

„Vom oferi toată energia noastră pentru ca băieții să ne aducă, în sfârșit, acel turneu final, pe care îl visăm de mici copii.”

„Batem din palme, strigăm și susținem până în ultimul minut, indiferent de scor, dar sperăm să fie un rezultat cât mai bun.”

În tribune a fost prezentă şefa statului, Maia Sandu, preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și alţi oficiali. Aceștia au urmărit meciul alături de alți spectatori, iar în pauză au făcut fotografii cu doritorii.

O altă parte dintre locurile de pe stadion au fost ocupate de fanii albanezi, care au venit să asiste la calificarea țării lor la turneul final. Rezultatul de egalitate a fost suficient pentru ca adversarii să-și asigure prezența la EURO 2024.

„Ajutăm Republica Moldova să se califice. Suntem aproape de calificare. Mai avem nevoie de un punct.”

„Pentru noi este extrem de important să facem un meci mare. Deci, putem să asistăm, în această seară, la acest eveniment special.”

Microbiștii albanezi și-au făcut simțită prezența, în special, atunci când fotbaliștii lor au ieșit în avantaj prin Sokol Cikalleshi. Și mai gălăgioși au fost fanii "tricolorilor", care i-au împins de la spate pe jucătorii antrenați de Serghei Cleșcenco pe tot parcursul duelului. Pe final, spectatorii au răbufnit în urale, când naționala Republicii Moldova a egalat prin Vladislav Baboglo.

VLADISLAV BABOGLO, fundaș, naționala Republicii Moldova: „Din păcate, nu a fost golul victorios, dar de egalitate. Acum vom urmări meciul și vom spera în forțele Poloniei pentru a mai avea șanse.”

ION NICOLAESCU, atacant, naționala Republicii Moldova: „Vom urmări împreună cu echipa și vom vedea deja ce rezultat va fi acolo. Nu contează deja cum vor juca ei. Vom merge în Cehia să obținem un rezultat bun.”

Meciul de aseară, dintre Cehia și Polonia, s-a încheiat, la fel, cu scorul de 1 la 1, rezultat favorabil pentru "tricolori", care își păstrează șansele de a ajunge, pentru prima dată în istorie, la Campionatul European. Pentru a reuși performanța istorică, echipa pregătită de Serghei Cleșcenco trebuie să obțină victoria în bătălia cu Cehia.

SERGHEI CLEȘCENCO, selecționer, naționala Republicii Moldova: „Să știți că noi, întotdeauna, facem totul cu sufletul și cu inima pentru a obține victorie.”

VADIM RAȚĂ, căpitan, naționala Republicii Moldova: „Suntem ca o mare familie și, în special, astăzi am simțit suportul fanilor, așa că suntem bucuroși și asta oferă rezultat.”

Partida dintre Republica Moldova și Cehia este programată pentru luni și se va disputa în deplasare. În primul duel direct din această campanie, cele două naționale s-au despărțit indecis, fără gol marcat. Ca și în celelalte confruntări, "tricolorii" nu sunt considerați favoriți.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Editor