Social

„Şcoala Model”, proiect de investiții în 35 de instituții din Republica Moldova

„Şcoala Model”, proiect de investiții în 35 de instituții din Republica Moldova

Anul viitor, Ministerul Educației și Cercetării va lansa programul ''Şcoala Model'' prin intermediul căruia vor fi făcute investiții în 35 de instituții din Republica Moldova.

Acestea vor fi modernizate pentru ca elevii să beneficieze de educaţie de calitate.

Anunţul a fost făcut de Ministrul Educaţiei, Dan Perciun, care a făcut astăzi bilanţul activităţii sale şi a spus că, în 2023, s-a pus accent pe sprijinirea cadrelor didactice şi pe îmbunătăţirea condiţiilor de studii. Au fost alocate 25 de milioane de euro pentru modernizarea a şapte universitati şi şase colegii pedagogice.

Pentru modernizarea învăţământului vocaţional tehnic s-au dat 35 de milioane de lei, iar 23 de milioane, pentru reparaţii în căminele studenţeşti. Ministrul precizează că au fost făcute investiţii de 63 de milioane de lei şi în domeniul sportului.

INVESTIŢII ÎN EDUCAŢIE, 2023 63 milioane lei INVESTIŢII ÎN SPORT 35 milioane lei MODERNIZAREA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI VOCAŢIONAL TEHNIC 25 milioane lei MODERNIZAREA UNIVERSITĂŢILOR ŞI COLEGIILOR PEDAGOGICE 23 milioane lei REPARAŢII ÎN CĂMINELE STUDENŢEŞTI DAN PERCIUN, ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Anul viitor vom continua în special cu implementarea proiectului Şcoala Model, crearea acelei reţele de 35 de instituţii de învăţământ, cate una în fiecare raion, în care să investim până la 2 milioane de euro, să creăm un pol de atracţie în fiecare raion şi să depăşim situaţia care a relevat-o testul PISA în acest an, să creştem rezultatele elevilor noştri oferindule condiţii bune de studiu. Suntem în plin proces de procurare a 75 de autobuze, pentru transportul elevilor şi avansăm pentru acordarea gratuită a alimentaţiie pentru copiii care sunt transportaţi”.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter