Iarna, corpul nostru are nevoie de mai multă căldură pentru a face față frigului. În acest sens, nutriționiștii recomandă o alimentație care să includă alimente calde, ușor de digerat, care să ajute organismul să funcționeze corespunzător și să prevină carențele de nutrienți. Nutriționistul Sergiu Munteanu explică importanța alimentelor calde, precum ceaiurile, infuziile din plante și supele, care ajută la menținerea unei temperaturi constante a corpului.
„Pe perioada rece a anului, trebuie să-i dăm organismului cât mai multe alimente calde pentru a preveni senzația de foame și pentru a menține o temperatură constantă a corpului. Ceaiurile, infuziile, pomușoarele, zeama sau borșul sunt perfecte pentru a încălzi organismul, având un volum mare, dar calorii puține”, a menționat Sergiu Munteanu.
În plus, sezonul rece este și perioada în care virozele și răcelile sunt frecvente, iar imunitatea are nevoie de susținere. Nutriționistul recomandă consumul de ceaiuri care sunt bogate în vitamina C, esențială pentru întărirea sistemului imunitar. Printre cele mai benefice ceaiuri se numără cel de cătină, care conține o cantitate semnificativă de vitamina C, ceaiul de măceșe și cel de ghimbir.
De asemenea, nutriționiștii subliniază că este important să ascultăm semnalele corpului nostru și să alegem alimentele care ni se potrivesc cel mai bine. „Nu există un super aliment care să meargă la toți. Corpul nostru ne va arăta, prin semne digestive, care alimente sunt mai potrivite sau nu pentru noi”, a mai adăugat nutriționistul.