Actualitate

Zelenski, despre posibilitatea ca regiunea transnistreană să ceară alipirea la Rusia: Nu sunt sigur de asta din informațiile pe care le am

post-img
Volodimir Zelenski
Sursa foto: Represented by ZUMA Press, Inc.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că nu este „sigur” că autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană vor cere includerea teritoriului în componența Federației Ruse la congresul „deputaților de toate nivelurile” din 28 februarie. Precizarea a fost făcută la o conferință de presă din cadrul forumului „Ucraina. Anul 2024”, pe 25 februarie.

Potrivit liderului de la Kiev, Moldova nu a cerut asistență militară în acest sens, scrie newsmaker.md.

Întrebat de un jurnalist român dacă Ucraina va oferi asistență militară în eventualitatea în care regiunea transnistreană va cere alipirea la Rusia, Vladimir Zelenski a răspuns: „În primul rând, avem un război în desfășurare. În al doilea rând, suntem în război cu Federația Rusă. În al treilea rând, Republica Moldova nu ne-a abordat cu astfel de solicitări”.

Amintim că Mircea Geoană a declarat într-un interviu acordat presei din România că NATO va continua să sprijine Republica Moldova, în situația în care Rusia va interveni în regiunea transnistreană. Secretarul General adjunct NATO s-a referit și la convocarea așa-numitului congres al deputaților de toate nivelurile de la Tiraspol.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter