Social

Școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană, afectate de criza energetică, ar putea trece la învățământul online

post-img
imagine

Guvernul Republicii Moldova analizează mai multe soluții pentru a sprijini școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană, care riscă să își întrerupă activitatea din cauza problemelor legate de energia electrică. În această situație, autoritățile iau în considerare prelungirea vacanței sau trecerea la învățământul online, în funcție de evoluția crizei energetice.

BFCO

Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat că au avut loc discuții repetate cu directorii celor 18 instituții de învățământ afectate și că, în urma ultimelor conversații, majoritatea acestora optează pentru învățământul online, fără a prelungi vacanța.

„Urmează să vedem cum evoluează lucrurile și vom decide dacă vom prelungi vacanța cu una sau mai multe săptămâni sau vor merge să învețe în regim online. Noi am avut discuții de câteva ori deja cu directorii celor 18 instituții de învățământ afectate de această situație. Din ultima conversație pe care am avut-o, preferă totuși opțiunea de a trece la învățământ online, fără ca să prelungim suplimentar vacanța”, a declarat Perciun.

Ministrul a mai menționat că autoritățile au identificat deja necesitățile legate de calculatoare și accesul la internet, iar în perioada următoare se va analiza posibilitatea de a acoperi aceste nevoi prin resurse bugetare sau cu ajutorul partenerilor externi.

Citește și: Începând cu 1 ianuarie 2025, Gazprom nu va mai livra gaz Republicii Moldova

VIDEO // Maia Sandu, despre discuțiile cu Tiraspolul legate de situația energetică: „Am venit cu propuneri de ajutor umanitar și am înțeles că Tiraspolul l-a refuzat"

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter