Actualitate

Donație de echipamente pentru punctul de trecere Leova-Bumbăta

Donație de echipamente pentru punctul de trecere Leova-Bumbăta

Sprijin din partea USAID pentru buna funcţionare a noului punct de trecere Leova-Bumbăta, aflat la frontiera dintre Republica Moldova şi România. Organizaţia americană a donat şase birouri mobile, dotate cu toate cele necesare pentru desfăşurarea activităţii vamale.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Mă bucur foarte mult că avem această colaborare între Guvernul Republicii Moldova, Guvernul de la Bucureşti, Statele Unite, Uniunea Europeană care cu toţii împreună creăm infrastructura pentru a ajuta inclusiv Ucraina. Încă o dată vreau să mulţumesc Guvernului Statelor Unite pentru această donaţie."

Fiecare birou mobil are patru posturi de lucru, sub forma unor ghişee, complet mobilate şi dotate cu tehnică IT modernă.

LAURA HRUBY, şef adjunct, Misiunea Ambasadei SUA la Chişinău: "Statele Unite s-au angajat să coopereze cu Guvernul şi cetăţenii Republicii Moldova pentru a construi un viitor democratic, prosper şi sigur. Astăzi vedem un exemplu concret al modului în care parteneriatul moldo-american creşte prosperitatea Moldovei."

IGOR TALMAZAN, director, Serviciul Vamal: "În primul rând dorim să mulţumim poporului american care prin intermediul ambasadei, proiectelor ne-a acordat suport în permanenţă Serviciului Vamal. A fost o reacţie destul de promptă, atât în cazul Leuşeni-Albiţa cât şi în cazul acestui post vamal de la Leova."

Punctul de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, realizat în comun de Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României, a fost inaugurat în luna mai pentru a facilita traficul de mărfuri şi pasageri între cele două ţări şi este, practic, încă o poartă spre Uniunea Europeană.

Birourile mobile au fost echipate cu sprijinul USAID, prin intermediul Programului "Reforme instituționale și structurale în Moldova". Valoarea donaţiei se ridică la 100 mii de dolari americani.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter