Extern

Germania permite Ucrainei să lovească ținte din Rusia cu armele pe care i le oferă

post-img
Germania permite Ucrainei să lovească ținte din Rusia cu armele pe care i le oferă

Berlinul permite armatei de la Kiev să folosească armele germane pentru a ataca ținte militare din Rusia, în urma unei decizii similare a SUA, scrie Digi24.ro

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat vineri că Berlinul va luat exemmplul SUA și va permite Ucrainei să folosească armele primite pentru a viza ținte militare legitime în interiorul Rusiei. 

Până acum, Berlinul a refuzat să permită ca armele sale să fie folosite pentru a lovi ținte în Rusia, invocând temeri legate de escaladarea războiului. Acum, însă, îi permite Kievului să lovească ținte militare legitime în interiorul Rusiei, în conformitate cu obligațiile internaționale.

Anunțul Germaniei vine după ce presa americană a transmis, joi, că președintele Statelor Unite, Joe Biden, ar fi acordat Ucrainei permisiunea să folosească armele americane pentru a lovi ținte din Rusia, dar doar în apropierea regiunii Harkov, în care armata invadatoare a început, recent, noi operațiuni. 

„Președintele a dat indicații, recent, echipei sale să se asigure că Ucraina poate folosi armele americane în scopuri de contra-atac în Harkov, în așa fel încât Ucraina să poată lovi forțele ruse care atacă acolo sau care se pregătesc să atace”, ar fi declarat un oficial american de rang înalt, conform Politico. 

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunţat joi că ţara sa va acorda Ucrainei un nou pachet de armament, în valoare de 500 de milioane de euro.

Totodată și președintele Statelor Unite, Joe Biden, ar fi acordat Ucrainei permisiunea să folosească armele americane pentru a lovi ținte din Rusia, dar doar în apropierea regiunii Harkov, în care armata invadatoare a început, recent, noi operațiuni.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter