Actualitate

FOTO. Recunoaștere pentru un veteran din Republica Moldova al celui de Al Doilea Război Mondial, în vârstă de 105 ani. Președintele României i-a conferit Crucea Națională “Serviciul Credincios”

post-img
Veteran de război

Astazi, 28 martie, în semn de recunoștință pentru devotamentul față de România și pentru importantele servicii militare aduse țării în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, veteranul de război Constantin Cojocari, în etate de 105 ani, a primit decorația conferită de Președintele României, Klaus Werner Iohannis, Crucea Națională “Serviciul Credincios”, clasa a III-a, cu însemn de pace, pentru militari.

„Decorația a fost înmânată de însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei României în Republica Moldova, Ovidiu Năftănăilă, cu participarea secretarului de stat MAE, Andrei Novac, a atașatului Apărării, lt.col. Ciprian Efimov și a președintelui Asociației Republicane a Veteranilor de Război ai Armatei Române, Mihail Postovan. Născut la 2 februarie 1919,

Constantin Cojocari a supraviețuit cu demnitate războiului și deportării staliniste, purtând mereu în suflet valorile românești”, precizează un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

Veteran de război

 

Veteran de război

 

Veteran de război

author-img_1

Cristian Sava

Reporter