Justiție

VIDEO. Marijuana de 2.500.000 lei, crescută în locații din proximitatea zonei de frontieră și pusă în realizare la Chișinău. Patru persoane - reținute

post-img
Marijuana

Ofițerii antidrog ai Poliției de Frontieră, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță o captură de marijuana la Chișinău, Comrat, Basarabeasca și Leova, evaluată pe piața neagră la circa 2.500.000 lei. Patru persoane au fost reținute cu vârste cuprinse între 34 și 45 ani.

Odată cu ridicarea marijuanei au fost reținute patru persoane din Chișinău și sudul R. Moldova. Doi chișinăuieni au fost reținuți în flagrant, după ce au vândut repetat droguri unui agent sub acoperire, iar ceilalți doi de la sud de la care primii le primeau – pentru cultivarea plantelor. 

Oficial, un bărbat lucrează ca și tehnician dentist, altul – bucătar într-un restaurant, un altul – specialist IT; iar cel de-al patrulea este inculpat într-o altă schemă de trafic de droguri deferită justiției de procurorii PCCOCS.

Plantele de marijuana erau cultivate atât în sere, cât și în locații adaptate acestui scop în fâșii forestiere, lângă frontieră. Suplimentar, în cadrul perchezițiilor au fost ridicate și semințe feminizate de canabis (modificate genetic pentru facilitarea cultivării) aduse prin contrabandă din Uniunea Europeană.

La solicitarea PCCOCS, cei patru au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierile pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter