Social

Flavius Antoniu Baias, de la Universitatea din Bucureşti a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea USM

Flavius Antoniu Baias
Sursa video: TVR MOLDOVA

Universitatea de Stat din Moldova i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar lui Flavius Antoniu Baias, de la Universitatea din Bucureşti. Iniţiativa le aparţine profesorilor Facultăţii de Drept a USM, ca semn de recunoştinţă pentu activitatea ştiinţifică a colegului lor.

Numele lui Flavius Antoniu Baias este cunoscut în mediul academic din întreaga Europă pentru contribuţia la reforma juridică din România. Doctor în Drept, Flavius Antoniu Baias a elaboarat mai multe acte normative ale Republicii Moldova.

prof. univ. dr. FLAVIUS ANTONIU BAIAS, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti: „Prima dată când am trecut Prutul era în anii 1999-2000, când ministerele dreptăţii din cele două ţări româneşti se trudeau să dea la lumină proiectele celor două coduri civile.”

IGOR ŞAROV, rector USM: „Luând în considerare contribuţia substanţială a domnului profesor la dezvoltarea învăţământului, promovarea ştiinţei şi instruirii, a valorilor educaţional spirituale la nivel naţional şi internaţional.”

Profesorul universitar doctor Flavius Antoniu Baias este un susţinător al Facultăţii de Drept a USM în întreg spaţiul românesc.

dr. hab. NICOLAE SADOVEI, profesor universitar, Facultatea de Drept, USM: „Dezvoltarea şi promovarea dreptului înseamnă o activitate doctrinară şi o practică prestigioasă, iar domnul Flavius Antoniu Baias a evoluat cu o carieră de succes în ambele ipostaze.”

Activitatea ştiinţifică şi de management a lui Flavius Antoniu Baias este apreciată şi pe plan internaţional, fiind deţinătorul mai multor premii prestigioase.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter