Cultură

Iubitorii de carte, așteptați la Salonul Internațional de carte Bookfest

Salonul Internațional de carte Bookfest revine la Chișinău

Salonul Internațional de carte Bookfest revine la Chișinău. Timp de cinci zile, iubitorii de carte sunt aşteptaţi la Centrul Mediacor din cadrul Universității de Stat Moldova pentru a descoperi peste 30 mii de volume, oferite de edituri din România și din Republica Moldova.

ZFR

Salonul Internațional de carte va fi organizat în perioada 28 august–1 septembrie. Ca în fiecare an, programul manifestării include lansări de carte, dezbateri şi întâlniri cu scriitori îndrăgiţi.


GHEORGHE PRINI preşedinte, Uniunea Editorilor din Republica Moldova: „Vom 20 de lansări de carte. Dacă facem nişte calculi, aproape trei zile, vor fi lansările doar a editurilor din Basarabia. Cee ace este foarte important. Sunt invitaţi 27 de personalităţi din afara Republicii Moldova”.


Nu trebuie ratate nici reducerile consistente de preţ pe care editurile le oferă cu această ocazie.

ZFR


MIHAI MITRICĂ, director executiv, Asociația Editorilor din România: „În ceea ce priveşte reducerile, vă pot garanta că tarifele pe care le practică editurile la bookfest, sunt cu 30 la sută sub preţul de librărie. Dacă o să lveniţi o să vă convingeţi că în unele cazuri, situaţia e şi mai bună”.


Editurile participante la Bookfest 2024 vor dona peste trei mii de cărţi Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova.


ELENA PINTILIE, director, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova: „Ca mai târziu aceste cărţi să ajungă în bibliotecile din ţară gratuit, transmise prin acorduri de parteneriat. La fel ţin să menţionez că acest eveniment, ne stabileşte şi ne catalizează acea relaţie de prietenie şi de frăţie pe care le avem cu partenerii, colegii noştri din România”.


Bookfest 2024 Chișinău se bucură, și în acest an, de Înaltul Patronaj al președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, şi al președintelui României, Klaus Iohannis.


SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: „Ceea ce vorbeşte de o profunditate în relaţiile culturale între Republica Moldova şi România. Bineînţeles, faptul că e un eveniment pentru cartea de limbă română, este şi un omagiu adus limbii române aici la Chişinău, Ceea ce reprezintă de fapt ideia de bază a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, din punct d evedere cultural”.


Salonul Internaţional de Carte Bookfest Chişinău se află la ediţia a 7-a şi este finanţat de Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova al Guvernului de la Bucureşti.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter