Politic

Premierul Ciucă salută decizia istorică a Consiliului European de a acorda statutul de candidat la UE Republicii Moldova şi Ucrainei

post-img
Nicolae Ciuca
Sursa foto: Antena 3

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a salutat decizia Consiliului European de a acorda Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderarea la Uniunea Europeană, subliniind că România va fi alături de cetăţenii din cele două state şi Georgia în parcursul lor european.

"Salut decizia istorică a Consiliului European. România va fi alături de cetăţenii Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei în calea lor europeană", a scris Nicolae Ciucă, joi seară, într-o postare pe pagina de facebook a Guvernului.

Şefii de stat şi de guvern ai Uniunii Europene au acordat joi Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de ţări candidate la aderarea la clubul comunitar, după ce săptămâna trecută Comisia Europeană a făcut o recomandare în acest sens, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Consiliul European a decis să recunoască "perspectiva europeană" a Georgiei, dar nu i-a acordat încă statutul de candidat.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter