Actualitate

Ministerul de Interne va da din rezerva de stat 8 mii de tone de păcură pentru „Termoelectrica"

Ministerul de Interne va da din rezerva de stat 8 mii de tone de păcură pentru „Termoelectrica"

Ministerul de Interne va da din rezerva de stat 8 mii de tone de păcură pentru „Termoelectrica". Decizia a fost luată de Comisia pentru situaţii Excepţionale. Detalii are reporterul TVR MOLDOVA Natalia Chicu.

În următoarele zile, Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne va elibera, din rezervele de stat, 8000 de tone de păcură către "Termoelectrica". Combustibilul a fi folosit pentru producerea energiei electrice cât și a energiei termice.

Astfel, autorităţile îşi propun să optimizeze resursele de energie după ce Gazprom a micşorat cu 30 la sută volumul de gaz livrat către Republica Moldova.

Membrii Comisiei au mai decis că, pe durata stării de urgență, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu va elibera licențe pentru tranzacţionarea gazelor naturale către alți comercianți, fără furnizare către consumatorii finali. 

Totodată, la ajustarea tarifelor pentru anul 2022, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va accepta 237 mii lei drept contravaloare a păcurii utilizate. La începutul acestei săptămâni, Termoelectrica a anunţat inițierea procedurii de cumpărare a 154 mii de tone de păcură.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter