Extern

Incident asemănător celui de la Chișinău pe un aeroport din Paris, unde o femeie a împușcat un vameș

post-img
Incident pe un aeroport din Paris
Sursa foto: express.co.uk

Incident asemănător celui de la Chișinău pe un aeroport din Paris, unde o femeie „reținută cu 3 kg de cocaină” pe aeroportul Charles de Gaulle a împușcat un vameș. Suspecta, din Peru, era reținută de un vameș când a luat o armă de la unul dintre ofițeri în drum spre baie.

Incidentul a avut loc joi la Terminalul 2E al aeroportului Paris-Charles de Gaulle, după cum a raportat prima dată revista franceză Valeurs actuelles.

Ea a împușcat unul dintre ofițeri, care a fost transportat de urgență la spitalul Robert Ballanger pentru un RMN de urgență, a declarat revistei o sursă de securitate. Un al doilea ofițer a fost și el rănit în timp ce dezarma infractorul, care era ținut în arest vamal pentru că ar fi deținut trei kilograme de cocaină.

O sursă vamală a precizat că „un al doilea coleg a fost rănit la genunchi, nu de glonț, în timp ce dezarma infractorul”. Precizăm că, vineri, 30 iunie, cetăţeanul din Tadjikistan a împuşcat mortal două persoane pe aeroportul din Chişinău - un poliţist de frontieră, de la care a sustras arma, şi un agent de pază. Incidentul s-a produs după ce nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, din motive de securitate.

A fost nevoie de intervenţia luptătorilor de la Brigada cu Destinaţie Specială Fulger pentru a-l dezarma şi neutraliza. Forţele de ordine au luat cu asalt aeroportul şi chiar a avut loc un schimb de focuri iar individul a fost grav rănit, iar la câteva zile a decedat pe patul de spital.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter