Social

Recensământ 2024: Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate

Recensământ 2024: Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor, început pe 8 aprilie. Anunţul a fost făcut de Oleg Cara, directorul general al Biroului Naţional de Statistică, care a menţionat că ritmul in care decurge acest proces este corespunzător planificării.

 OLEG CARA, director general, Biroul Naţional de Statistică: „Ritmuri mai înalte sunt înregistrate la Făleşti, Edineţ. Ritmuri mai mici în municipiul Bălţi, municipiul Chişinău, deasemenea raionul Cahul. În marea majoritate a celorlalte raioane, situaţia corespunde mediei pe ţară.”

Biroul Naţional de Statistică îndeamnă populaţia să participe la Recensământ, iar în caz unor incidente să informeze conducerea instituţiei la linia verde 080080024, pe adresa de e-mail sau în chatbox-ul indicat pe ecran. (imagine din voci)

OLEG CARA, director general, Biroul Naţional de Statistică: „Pentru noi este important ca în cazul în care datele au fost eronate sau în cazul în care unele întrebări nu au fost adresate, rugăm ca persoana să indice la ce adresă lucrul acesta s-a întâmplat şi neapărat personalul BNS se va deplasa, va contacta persoana aceasta şi va examina cazul.”

De la declararea independenței Republicii Moldova, acesta este cel de-al treilea recensământ. Întregul proces se va încheia pe 7 iulie iar primele rezultate ar putea fi date publicităţii în decembrie 2025.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter