Actualitate

Ore numărate până la prima semifinală a Eurovision Song Contest

Ore numărate până la prima semifinală a Eurovision Song Contest

Au rămas ore numărate până la prima semifinală a Eurovision Song Contest . În Suedia, la Malmo, vor fi soliști din 37 de ţări. Aseară, a fost ceremonia de deschidere iar organizatorii au cerut măsuri sporite de securitate din cauza amenițărilor teroriste. Reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Barbu, va evolua mâine, 7 mai.

În prima semifinală vor evolua soliști din 14 țări printre care şi reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Barbu.


NATALIA BARBU reprezentant, Republica Moldova: „Îmi place mult scena, e uriaşă şi îmi place cum este animat fundalul meu video în această scenă. Arată minunat”.


Este pentru a treia oara când oraşul Malmo găzduieste Eurovision, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen. Ea este prima femeie dublă câștigătoare din istoria competiției. Artiştii şi echipele lor din 37 de ţări participă la eveniment, unul care se anunţă spectaculos ca spectacol dar și cu mesaje politice mai mari ca oricând.


ALYONA ALYONA & JERRY HEIL reprezentant, Ucraina: „Dorim să spunem că doar oamenii uniţi pot câştiga un război şi schimba lumea, pot face lucrări măreţe pentru copii”.



BABY LASAGNA reprezentant, Croaţia: „Da, tocmai ce am aflat că sunt unicul artist din concurs care şi-a scris singur piesa. Prietenii mei au fost nevoiţi să plece departe de casă în căutarea unei vieţi mai bune, aceasta este povestea pe care am scos-o în faţă”.

JOOST KLEIN reprezentant, Olanda: „Sunt într-o misiune internaţională pentru a spune povestea unui orfan care călătoreşte în toată lumea. Suntem aici pentru a sparge frontierele, nu credem în graniţe. Nu credem în graniţe! El e de acord”.

ANGELINA MANGO reprezentant, Italia: „Sunt nişte emoţii minunate, cred că e o experienţă care se întâmplă o dată în viaţă. Sunt foarte mândră să fiu aici, sunt foarte onorată şi îmi doresc să savurez fiecare moment din această experienţă”.


Finala Eurovision va fi sâmbătă, 11 mai. Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey, mamma.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter