Social

Creștinii ortodocși pe stil vechi celebrează astăzi Schimbarea la Față a Domnului. Sărbătoarea religioasă a reunit zeci de credincioși la biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din satul Țepilova, raionul Soroca

Sărbătoarea religioasă a reunit zeci de credincioși la biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din satul Țepilova, raionul Soroca

Creștinii ortodocși pe stil vechi celebrează astăzi Schimbarea la Față a Domnului. Credincioșii au mers la biserică cu struguri pentru a sfinți prima recoltă din an de viţă de vie.

Sărbătoarea religioasă "Schimbarea la Faţă a  Domnului" a reunit zeci de credincioși la biserica "Sfântul Mare Mucenic  Gheorghe" din satul Țepilova, raionul Soroca. Astăzi se sfinţesc primii  struguri, iar creştinii care ţin post au dezlegare la peşte. Oamenii  s-au rugat  pentru pace şi sănătatea celor apropiați.

Sărbătoarea religioasă aminteşte despre arătarea lui Iisus pe Muntele Tabor într-o lumină divină, înainte de Răstignire.

ŞTEFAN CĂLUGĂRU paroh, Biserica "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", Țepilova: „Astăzi,  mântuitorul Hristos s-a schimbat la faţă în Muntele Tabor în faţa  sfinţilor săi ucenici şi apostoli. Astăzi, încă odată ne încredinţăm că  este fiul lui Dumnezeu. Creştinii vin la biserică cu roadele viţei de  vie care se sfinţesc, se binecuvântează pentru ca mai de departe să fie  spre consum”.

Sărbătoarea  religioasă "Schimbarea la Faţă a Domnului" marchează trecerea de la  vară la toamnă, când păsările migratoare încep să se pregătească de  zborul în ţările calde, iar insectele şi târâtoarele îşi caută adăpost  în pământ.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter