Actualitate

Terenul fostului Stadion Republican, aproape de a fi vândut

Terenul fostului Stadion Republican, aproape de a fi vândut

Guvernul a aprobat semnarea Acordului cu Guvernul Statelor Unite ale Americii privind achiziționarea terenului fostului Stadion Republican pentru construcţia noului sediu al Ambasadei SUA la Chişinău. Negocierile au fost încheiate acum câteva zile, iar suma care va fi încasată de stat încă nu a fost făcută publică.

ROMAN COJUHARI directorul Agenţiei pentru Proprietăţi Publice: Negocierile au fost finisate. Nu putem face publicii informații din acel acord, deoarece legea presupune că el poate fi făcut public doar după ratificare. Ştim că ultima sumă era de 18 milioane de euro. Să avem un pic de răbdare câteva zile și vom face totul public.


La sfârşitul lunii martie, reprezentanţii Guvernului spuneau că preţul estiamtiv de vânzare va fi de aproximativ 15 milioane de euro. Totodată, autorităţile au promis că banii încasaţi vor fi alocați pentru crearea Centrului de Cultură și Artă contemporană "Universul", reparația școlilor sportive din toată țara şi realizarea studiului de fezabilitate și proiectarea viitorului Stadion Național.

Terenul fostului Stadion Republican are o suprafaţă de 5,2 hectare, iar de apropape 17 ani e lăsat în paragină. Prima solicitare oficială a Ambasadei SUA de a obține acest teren a fost făcută în 2015. Ambasada va investi în construcţie cel puțin 250 de milioane de dolari.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter