Sport

Naționala de fotbal a Republicii Moldova joacă, în această seară, cel mai important meci din istoria sa

Naționala de fotbal a Republicii Moldova joacă, în această seară, cel mai important meci din istoria sa

Naționala de fotbal a Republicii Moldova joacă, în această seară, cel mai important meci din istoria sa. Echipa pregătită de Serghei Cleșcenco va lupta, de la ora 21.45, pentru o calificare istorică la Campionatul European. Ca să ajungă la turneul final, "tricolorii" sunt obligați să obțină o victorie în fața reprezentativei din Cehia.

SERGHEI CLEȘCENCO, selecționer, naționala Republicii Moldova: „Așteptăm un meci interesant. Este clar că Republica Cehă are nevoie de o remiză, dar noi vom lupta pentru victorie."

VITALIE DAMAȘCAN, atacant, naționala Republicii Moldova: "Băieții conştientizează importanța acestui meci, dar preferăm să nu punem presiune asupra noastră, deoarece asta nu ne ajută bine. La meci ieșim cu gândul să dăm totul pe teren."

Toți cei 25 de fotbaliști din lotul naționalei Republicii Moldova sunt pregătiți să lupte, în această seară, pentru victorie. Băieții au făcut, ieri, ultimul antrenament înainte de confruntarea în deplasare cu Cehia. Sesiunea de pregătire s-a desfășurat pe stadionul Andruv din orașul Olomouc, cu o capacitate de circa 12 mii de locuri, care va fi gazda duelului.

VADIM RAȚĂ, căpitan, naționala Republicii Moldova: „Din câte eu cunosc, avem foarte mulți oameni în diasporă. Poate se vor organiza și ne vor susține la meci."

Va fi o partidă cu o importanță extrem de mare pentru "tricolori". Pentru prima dată în istorie, Republica Moldova are șanse reale de a ajunge la turneul final al Campionatului European. Naționala antrenată de Serghei Cleșcenco trebuie să obțină o victorie în fața Cehiei pentru a înregistra această performanța istorică, așteptată de fani.

SERGHEI CLEȘCENCO, selecționer, naționala Republicii Moldova: „Sper că toți jucătorii care vor ieși pe teren vor face tot ce le stă în puteri pentru victorie, ceea ce pentru noi înseamnă foarte mult. Așa cum am spus mai devreme, va fi o victorie istorică."


În primul duel direct din această campanie, cele două reprezentative au remizat, fără gol marcat. În cazul unui eventual succes în meciul de astăzi, în fața echipei ce are un lot cotat la o sumă de peste zece ori mai mare, Serghei Cleșcenco a anticipat că, după fluierul final, va fi o mare sărbătoare nu doar în vestiar, dar și în întreaga țară.


SERGHEI CLEȘCENCO, selecționer, naționala Republicii Moldova: „Va fi o mare sărbătoare, sigur. În caz că asta se va întâmpla, va fi pentru prima dată pentru noi (n.r. să ajungem la EURO). Va fi un moment istoric. Cehia a mai fost de câteva ori, dar pentru noi va fi o performanță fantastică."


Selecționata țării poate profita și de problemele din lotul Cehiei. Trei jucători de bază, cotați în total la 15 milioane de euro, au fost excluși, după ce au dat o petrecere într-un club de noapte și, astfel, au încălcat grav regulamentul intern.

Meciul dintre Republica Moldova și Cehia va începe la ora 21.45 și va fi arbitrat de elvețianul Sandro Scharer. La fel ca în celelalte partide de până acum, "tricolorii" nu sunt considerați favoriți.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter