Justiție

Igor Dodon, din nou în fața magistraților

Igor Dodon, în fața magistratilor
Sursa video: TVR MOLDOVA

Magistrații Judecătoriei Chișinău vor examina astăzi cererea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu pentru fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

La ora 14, Magistraţii urmează să examineze demersul de prelungire a arestului la domiciliu pentru încă 30 de zile, pentru fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Potrivit procurorilor, măsura este necesară pentru că există riscul de influenţare a martorilor. Aici, la Judecătorie este linişte dar au anunţat că vor veni mai mulţi simptatizanţi ai Partidului Socialiştilor.


Igor Dodon se declară nevinovat şi spune că dosarul deschis pe numele său este unul politic. Fostul preşedinte al Republicii Moldova a fost reţinut în 24 mai şi este învinuit pentru patru capete de acuzare: corupere pasivă, acceptarea cu bună-știință a finanțării unui partid politic de un grup criminal organizat, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. 

Dacă va fi gasit vinovat, el risca peste 20 de ani de închisoare. În acelaşi dosar a fost audiată şi soţia lui Igor Dodon. Aceasta are interdicţia de a părăsi Republica Moldova pentru o perioadă de două luni. 

Tot astăzi, magistrații urmează să examineze și demersul procurorilor cu privire la prelungirea arestului preventiv aplicat în privința lui Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon, care a încercat să înghită o recipisă care ar fi confirmat tranzacții cu bunuri imobile de peste 700 de mii de euro. Merineanu a stat în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul 13 din Chişinău.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter