Sport

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva din Republica Moldova și-a asigurat prezența la cea mai importantă competiție din lume, după ce a ajuns în finala Campionatului Mondial. Ea poate repeta performanța de anul trecut, când a cucerit medalia de aur.

În categoria 57 de kilograme, Anastasia Nichita a obținut patru victorii categorice. În drumul spre finală, ea și-a învins rivalele din Bulgaria, Uzbekistan, Nigeria și Turcia.

În duelul decisiv de la Mondiale, se va bate cu nipona Tsugumi Sakurai, dublă campioană mondială. Anastasia Nikita a fost medaliată cu aur la ediția precedentă a competiției, atunci, însă, a evoluat în limitele de până la 59 de kilograme.

Prezența în finala campionatului Mondial organizat la Belgrad i-a adus Anastasiei Nichita biletul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris. Deocamdată, Republica Moldova are cinci sportivi calificați la cea mai importantă competiție din lume, programată anul viitor.

Pe lângă luptătoarea de 24 de ani, și-au asigurat prezența la Olimpiadă și arcașul Dan Olaru, canoistul Serghei Tarnovschi și canotoarele Daniela Cociu și Maria Olărașu. Pe listă ar putea apărea și numele Irinei Rîngaci, care astăzi concurează la Campionatul Mondial de Lupte.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter