Cultură

Ziua Independenţei R. Moldova a fost marcată ieri la Chişinău cu un program festiv desfășurat în PMAN. Aproape 40 de mii de oameni au participat

Ziua Independenţei R. Moldova a fost marcată ieri la Chişinău cu un program festiv desfășurat în PMAN. Aproape 40 de mii de oameni au participat

Ziua Independenţei Republicii Moldova a fost marcată ieri la Chişinău cu un program festiv organizat în Piata Marii Adunări Nationale. Aproape 40 de mii de oameni au venit să celebreze independenta și să sărbătorească alături de artistii ce au urcat pe scenă.

ZFR

Îmbrăcaţi în straie populare şi cu mesaje de felicitare şi pace. Astfel au venit mii de basarabenii în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a marca 33 de ani de Independenţă a Republicii Moldova.

Fie de acasă sau de peste hotare, basarabenii urmăresc cu atenţie parcursul socio-politic al Republicii Moldova şi cei mai mulți îşi doresc să fie cât mai curând membră a blocului comunitar european.

"Mesajul este vechi: idealul nostru să se înfăptuiască şi să fim împreună în familia europeană. Eu sunt convins că fiind cu lumea civilizată, oameni culţi, educaţi care au rezultate, vom fi şi noi la fel." "Doresc la toată lumea pace, bunăstare, linişte, libertate şi: La mulţi ani, Moldova! Să ne integrăm în Uniunea Europeană cât mai repede."

"Să fim uniţi, să prospere ţara, să punem toţi umărul pentru a adera la Uniunea Europeană."

Spre seară, acompaniați de "Moldovan National Youth Orchestra" mai multi artişti locali au încântat publicul meloman. Concertul s-a incheiat cu trupa Lupii lui Calancea şi Surorile Osaianu, Satoshi şi Irina Rimes.

ZFR

Invitatul special al concertului a fost interpreta Loreen, câştigătoarea concursului Eurovision, edițiile 2023 şi 2012.

Potrivit Poliției, aproape 39 mii de oameni au fost, ieri, în PMAN pentru a sărbători Independența Republicii Moldova. Astăzi, 28 august, in piață va fi cel de-al treilea spectacol dedicat Zilei Independenței. Pe scenă vor urca Delia, trupa Alternosfera și Okean Elzy din Ucraina.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter