Extern

Zelenski: Ucraina realizează progrese remarcabile cu sistemele de apărare Patriot și IRIS-T primite de la SUA și Germania

post-img
Volodimir Zelenski

Ucraina înregistrează „rezultate semnificative” datorită sistemelor de apărare americane Patriot și germane IRIS-T, în pofida zecilor de atacuri ale Rusiei din ultima săptămână, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său video de seară, relatează APA citând Reuters, preluat de Agerpres.

Zelenski a precizat că a primit un raport privind utilizarea sistemelor avansate de apărare aeriană primite de la partenerii occidentali, menționând sistemele Patriot, construit de Raytheon, și IRIS-T din Germania.

„Acestea sunt sisteme puternice, foarte eficiente”, a spus președintele ucrainean. „Ele au dat deja rezultate semnificative, și nu numai pentru Ucraina”.

Liderul de la Kiev a precizat că acest lucru se datorează faptului că, ori de câte ori rachetele rusești sunt distruse, „reasigură lumea că un stat terorist nu este capabil să încalce securitatea noastră colectivă”.

Zelenski a mai declarat că Ucraina a anihilat „o parte semnificativă” din atacurile Rusiei din ultima săptămână, inclusiv 65 de rachete de diferite tipuri și 178 de drone de asalt, inclusiv 87 de drone de fabricație iraniană, Shahed.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter