Sport

Sheriff Tiraspol și-a consolidat poziția de lider în Super Liga Republicii Moldova

Sheriff Tiraspol și-a consolidat poziția de lider în Super Liga Republicii Moldova

Sheriff Tiraspol și-a consolidat poziția de lider în Super Liga Republicii Moldova. Alb-negri au ieșit victorioși în meciul cu Dacia Buiucani și au un avantaj de șase puncte față de FC Bălți, ocupanta locul secund în campionat, care a învins-o, în această etapă, pe Zimbru Chișinău, aflată pe a treia treaptă a clasamentului.

Vladimer Mamuchashvili, legitimat la gruparea Sheriff Tiraspol, a transformat două lovituri de pedeapsă, într-un interval de opt minute ale duelului disputat la Chișinău. A beneficiat de un penalty și Dacia Buiucani, care a scurtat din diferență prin Nichita Gorea. În actul secund, "viespile" și-au confirmat superioritatea prin același mijlocaș georgian, care și-a completat astfel hat-trick-ul și a stabilit scorul final de 3 la 1, în favoarea clubului tiraspolean.



MISLAV KAROGLAN, antrenor, FC Sheriff Tiraspol: „El (n.r. Vladimer Mamuchashvili) a avut rolul de playmaker și a reușit bine. Dar nu atrag atenția la fiecare jucător în parte, deoarece este vorba despre joc de echipă. Mereu este cineva care poate marca. Am fi putut evolua mai bine, dar consider că nu am avut o prestație slabă”.


Sheriff Tiraspol este lider autoritar în Super Liga, fiind urmată de FC Bălți, care a înregistrat o victorie clară, cu rezultatul de 2 la 0, în partida cu Zimbru Chișinău, clasată pe a treia poziție în campionat. Caio Ferreira și Nichita Picus au marcat.



Iar Petrocub Hîncești a obținut prima victorie în Super Liga, după două remize și o înfrângere. Milsami Orhei a condus pe tabelă până în minutul 73, datorită golului semnat de Radu Gînsari. Campioana Republicii Moldova a reușit, totuși, să întoarcă scorul în favoarea sa, datorită lui Donalio Melachio și Marin Căruntu.



Petrocub Hîncești ocupă locul patru în clasament, iar Milsami Orhei se află pe a șasea poziție. Cele două formații sunt despărțite în tabelă de Spartanii Selemet. Următoarea etapă din Super Liga Republicii Moldova va avea loc pe cinci și șase octombrie, după care va urma o pauză de două săptămâni.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter