Actualitate

Doi tineri, inclusiv o minoră de 16 ani, implicați în circulația ilegală cu droguri

post-img
captură de droguri

O minoră de 16 ani și un tânăr de 20 de ani au fost prinși în curtea blocului în care locuiau, în timp ce tânărul avea asupra sa, într-un rucsac, 1,5 kg de mefedronă și aproximativ 300 grame de PVP (sare). La moment, tânărul este reținut, iar minora este cercetată în libertate.

ZFR

Potrivit poliției, cei doi ar fi închiriat un apartament în mun. Chișinău, unde,  repartizau drogurile în diferit gramaj pentru a le plasa în ascunzișuri pentru consumatori.

În cadrul percheziției în apartament, polițiștii au depistat și ridicat mefedronă, metadonă, 10 timbre LSD și un cântar electronic de înaltă precizie.

Mai mult, oamenii legii au stabilit că suspecții urmau să primească o altă cantitate de droguri.

Astfel, ofițerii de investigație, în comun cu agenții de patrulare, pe traseul Anenii Noi-Chișinău, au  stopat un Mitsubishi, condus de un cetățean străin, cu vârsta de 68 de ani. În portbagajul mașinii a fost depistată o geantă în care se aflau jucării pentru copii, iar în câteva dintre acestea a fost depistată 2,5 kg de o substanță cristalină mărunțită asemănătoare cu mefedrona. Șoferul  activează în calitate de taximetrist de colete și pasageri pe traseul Odessa-Chișinău. 

În urma acestei operațiuni, oamenii legii anunță că au scos din circuit  aproximativ  5 kg de droguri, valoarea totală pe piața tenebră constituind 3 000 000 de lei.

ZFR

În continuare se întreprind și alte măsurii speciale de investigație în vederea stabilirii și altor membri implicați în traficul ilicit de droguri.

 Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de asemenea infracțiune  riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

 

 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter