Actualitate

Cristina Gherasimov, vizită la București: „România este principalul nostru susținător în procesul de aderare la UE și ne bucurăm să avem alături un prieten și partener de încredere”

post-img
Cristina Gherasimov și Lumimnița Odobescu

Viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, se află la București, acolo unde a avut o întrevedere cu Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României.

„Întreprind astăzi prima mea vizită de lucru la București, la invitația Luminiței Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României și o foarte bună prietenă a țării noastre.

Am discutat despre următorii pași în parcursul european al Republicii Moldova și despre rezultatele recentei mele vizite la Bruxelles, în cadrul căreia a fost demarată prima etapă a procesului de evaluare a legislației noastre cu cea a UE. I-am mulțumit doamnei ministră pentru suportul necondiționat de care țara noastră a beneficiat și beneficiază în continuare din partea României. Fără îndoială, România este principalul nostru susținător în procesul de aderare la UE și ne bucurăm să avem alături un prieten și partener de încredere. 

Am analizat modalități prin care putem prelua și aplica în practică exemple concrete din experiența României în procesul de aderare. În acest sens, am convenit să intensificăm cooperarea dintre Biroul pentru Integrare Europeană și Ministerul Afacerilor Externe al României, dar și alte instituții relevante în acest proces. 

În încheiere, am reiterat că relațiile dintre Republica Moldova și România sunt mai puternice ca niciodată și vom continua să le aprofundăm în spiritul parteneriatului nostru strategic și a  comunității de limbă, cultură și istorie”, a transmis Cristina Gherasimov pe Facebook.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter